Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 1239 επισκέπτες συνδεδεμένους
Paul Craig Roberts: Η Ελλάδα να στραφεί στους BRICS

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του Ρέιγκαν Paul Craig Roberts πιστεύει ότι οι δυτικές τράπεζες και κυβερνήσεις αποτελούν απειλή για την ελληνική κυριαρχία και το βιοτικό επίπεδο του λαού της, και ότι μόνο με την επανευθυγράμμισή της με την Ρωσία μπορεί η Ελλάδα να αποτρέψει αυτούς τους επιδρομείς.

 

Η Ελλάδα θα μπορέσει να δραπετεύσει από την κυριαρχία «ληστρικών» δυτικών τραπεζών μόνον αν επιδιώξει μεγαλύτερη συνεργασία με τη Ρωσία και τις χώρες BRICS, πιστεύει ο Paul Craig Roberts, πρώην Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών στην κυβέρνηση Ρέιγκαν.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του, ο Roberts επισημαίνει ότι η κατάρρευση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι μια προειδοποίηση προς τις ελληνικές αρχές ότι η Ευρώπη δεν θα προβεί σε παραχωρήσεις προς τις χώρες της Μεσογείου, ούτε θα επιτρέψει μια μονομερή βελτίωση των σχέσεων με εξωτερικές δυνάμεις, όπως Ρωσία. "Η προειδοποίηση από την ΕΕ και την Wall Street είναι σαφής: Αγνοείστε μας και εμείς θα σας καταστρέψουμε", λέει ο Roberts...

Ο Roberts επισημαίνει ότι, όταν δημοσιεύθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα περιλαμβάνει κομμουνιστές και θα επιδιώξει να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Μόσχα, η Δύση ξεκίνησε μια επίθεση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και την αγορά κινητών αξιών. "Για να υπενθυμίσει στην νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση την δαμόκλειο σπάθη που επικρέμαται πάνω από την ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά, τα ελληνικά ομόλογα και οι τιμές των μετοχών δέχθηκαν επίθεση και οδηγούνται προς τα κάτω, σημειώνει ο Roberts.

Έτσι, η απόδοση των τριετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 2,66 μονάδες σε 16,69 τοις εκατό, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχώρησε κατά 9,2 τοις εκατό - κατώτατο τριετίας, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα για τις τράπεζες.

Ο Roberts πιστεύει ότι η ελληνική κρίση χρέους χρησιμοποιείται για την επιβεβαίωση του καθεστώτος κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να δείξει ότι είναι οι πληθυσμοί αυτών των χωρών και όχι οι τράπεζες που επενδύουν σε αυτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το βάρος του χρέους του κράτους. "Και αυτοί οι πληθυσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν τη μείωση του βιοτικού επιπέδου τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες δεν χάνουν χρήματα», σημειώνει ο οικονομολόγος.

"Αυτή είναι η «Νέα Δημοκρατία». Πρόκειται για μια αναβίωση της παλαιάς φεουδαρχικής τάξης. Λίγoi σούπερ-πλούσιοι αριστοκράτες και όλοι οι άλλοι δουλοπάροικοι υποχρεωμένοι να υποστηρίζουν την άρχουσα τάξη", υποστηρίζει o Roberts .


Ο πρώην σύμβουλος του Reagan θεωρεί τις ενέργειες των δυτικών τραπεζών και των κυβερνήσεων ως ενέργειες λεηλατούντων επιδρομέων, και σημειώνει ότι στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 37 τοις εκατό των ψήφων, ποσοστό το οποίο, κατά την άποψή του, δεν αρκεί για να στηρίξει μιαν ευρείας κλίμακας εκστρατεία κατά της ληστρικής πολιτικής της Δύσης. Για την νέα ελληνική κυβέρνηση, η διέξοδος από την κρίση είναι η συνεργασία με τη Ρωσία και με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προσφέρουν μιαν εναλλακτική λύση απ΄ αυτή των τραπεζών της Δύσης.

"Μπορεί η Ελλάδα να ξεφύγει από μια κατάσταση συγκρίσιμη με τους Ευρωπαϊκούς Σκοτεινούς Αιώνες όταν οι πληθυσμοί μαστίζονται από επιδρομές και λεηλασίες;
Ίσως, αν η Ελλάδα ευθυγραμμιστεί με την Ρωσία, και εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τους BRICS", σημειώνει ο Roberts.

Διαφορετικά, επισημαίνει ο Roberts, "συμφωνία είναι απίθανο να επέλθει, επειδή μια εύλογη προσαρμογή δεν είναι επιθυμία της Ουάσιγκτον, της ΕΕ, ή των πιστωτών της Ελλάδας".

πηγή

 
chick_corea_j-.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔιαφήμισηCreated by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.