Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 913 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέρες Ραδιοφώνου

Έκθεση «Ημέρες Ραδιοφώνου» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου.
Διοργανωτές: Δ/νση Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, Ε.Ρ.Τ. Βόλου και Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου, που είχε την πρωτοβουλία του εγχειρήματος.
Πολύτιμοι συνεργάτες: Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης» στον Λαύκο Πηλίου και Φωτογραφική Λέσχη Βόλου. Φιλοξενείται εγκατάσταση του Τεχνικού Τμήματος Ραδιοφώνου του 2ου ΕΠΑ.Λ Νέας Ιωνίας.Στην έκθεση παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη του μέσου επικοινωνίας που γνωρίζουμε ως «ραδιόφωνο», τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα από την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στις αρχές του 20ού αιώνα, μέχρι τα σημερινά θεματικά ραδιόφωνα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά  γίνεται στην πόλη του Βόλου με τη δημόσια ραδιοφωνία στα τέλη της δεκαετίας του 1940, τους «πειρατές» και την «ελεύθερη ραδιοφωνία» από τη δεκαετία του 1980 ως σήμερα.


Η θεματική προσέγγιση της έκθεσης γίνεται σε τρεις άξονες: την τεχνολογική εξέλιξη (από τα μεσαία κύματα έως τα ψηφιακά ραδιόφωνα του άμεσου μέλλοντος), τους ανθρώπους του ραδιοφώνου (παραγωγούς, εκφωνητές, δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς) και τους ακροατές, που είχαν και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από το μέσο με το πέρασμα των χρόνων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά παλιές ραδιοφωνικές συσκευές από το μουσείο «Αντώνης Ταβάνης», υλικό και φωτογραφίες από την Ε.Ρ.Α. Βόλου, αρχειακό υλικό από ραδιοφωνικούς σταθμούς και να ακούσουν μικρά αποσπάσματα από εκπομπές ραδιοσταθμών, που εξέπεμψαν στο Βόλο από την καθιέρωση της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Την επιμέλεια της έκθεσης και του υλικού έχει ο Τζαννέτος Παπαγεωργίου, την επεξεργασία οπτικού υλικού ο Λέοντας Μουρτζούκος, ενώ την επεξεργασία ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού έκαναν ο Γιάννης Εμφιετζίδης  και  ο Τζαννέτος Παπαγεωργίου. Υπεύθυνος τύπου ο Κώστας Ανέστης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες σχετικές εκδηλώσεις που θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Είσοδος ελεύθερη.Διάρκεια έκθεσης:     2 έως 23 Απριλίου 2016

Ώρες λειτουργίας:     Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.30 – 13.30

Τετάρτη - Παρασκευή και 18.00 – 21.00

 

 
Broken_Glassiz+Kokus.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Διαφήμιση

Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.